Прокуратурата иска постоянно задържане на Енимехмедов 21.01 | 09:00

Според Борислав Сарафов не може да се говори за опит за убийство

От Владислав Рашков

Прокуратурата поиска постоянно задържане на 25-годишния Октай Енимехмедов, който нападна вече бившия лидер на ДПС Ахмед Доган, съобщи БНР.

"Това ще го направим както с оглед на обстоятелството да не се укрие и да извърши друго престъпление, така и за негова лична сигурност. Лично според мен за него е по-добре да остане в ареста", каза заместник главният прокурор Борислав Сарафов.

Според Сарафов има основание да се търси наказателна отговорност и на хората, които нанесоха телесни увреждания на Енимехмедов, след като бе обезвреден. Заместник-главният прокурор каза още, че се води разследване кой е нанасял удари.

"Никой не е имунизиран от наказателно преследване и когато е извършил нарушение, трябва да бъде санкциониран", каза Сарафов.

Той подчерта, че пистолетът, който е бил използван, не е могъл да убие човек, и затова не може да се говори за опит за убийство.

Октай Енимехмедов е разпитан в хода на досъдебното производство. Сарафов каза, че той се е възползвал от правото си да не дава обяснения за действията си.



Водещи

Най-четени