Професионалната гимназия по механотехника в Силистра отбеляза 54-ия си рожден ден 17.03 | 17:47

Тържеството беше уважено от областния управител Петко Добрев

От Ивайло Ангелов

Професионалната гимназия по механотехника "Владимир Комаров" - Силистра днес отбеляза 54-ата годишнина от създаването си. Областният управител на Силистра - Петко Добрев участва в тържеството във връзка с патронния празник на училището с директор Петранка Георгиева. Проведеният празник на училището бе посветен и на 90-те години от рождението на патрона на училището – космонавта Владимир Комаров.

Днес в гимназията сe обучават 410 ученици, от които 220 са редовни гимназисти, а останалите са обучаеми в различни алтернативни форми в населени места в общините Силистра, Дулово, Ситово, Чернолик, Межден, Брадвари, Искра, Полковник Таслаково и др. Училището е с оборудвани учебни зали, компютърни кабинети и специализирани лаборатории.

В момента е в ход и реализацията на проекти към ОП "Региони в растеж", благодарение на които ще бъде извършено асфалтиране на двора на училището, с осветление ще бъде снабдена новата мултифункционална спортна площадка, както и ще бъдат обновени двата корпуса на гимназията.

Водещи

Най-четени