Първото суперлуние за годината иде в понеделник 17.08 | 17:40

Ето какво ни носи

От iNews

Първата от четирите суперлуни тази година ще изгрее следващата седмица, предоставяйки впечатляващи гледки към естествения спътник на Земята.

Любителите на небесните спектакли могат да наблюдават първото действие в понеделник, когато пълната луна ще бъде малко по-близо от обичайното и ще изглежда по-голяма и по-ярка на нощното небе.

Августовската Суперлуна поставя началото на поредица от лунни спектакли. Втората, която ще изгрее през септември, ще съвпадне с частично лунно затъмнение, докато октомврийската ще бъде най-близо. Ноемврийската Суперлуна пък ще закрие лунните представления за годината.

Терминът "Суперлуна" е по-скоро популярен, отколкото научен, предаде БТА.

Обикновено това се случва само три или четири пъти годишно и последователно, като се има предвид постоянно изместващата се овална орбита на Луната.

КАКВО КАЗВА АСТРОЛОГИЯТА ЗА ПЪЛНОЛУНИЕТО НА 19 АВГУСТ

На 19 август в 21:26 ч. Пълнолунието във Водолей е в силен аспект с Уран, което може да се отрази негативно на компютърните системи, социалните мрежи, отмяната на полети и смущенията в доставките и потреблението на енергия.

Потенциалът на този ден е изключително силен и енергиите му ще играят важна роля за формирането на нови житейски приоритети в условията на бързо променяща се реалност.

Новият 4-месечен цикъл на Меркурий започва с аспект на съединение със Слънцето на 19 август в знак Лъв. В подсъзнанието се раждат нови импулси и идеи, но те все още не са ясно дефинирани, затова е необходима внимателна подготовка, преди да се пристъпи към тяхното осъществяване.

Управител на Пълнолунието във Водолей е Уран – планетата на изненадите, младостта, бъдещето, всичко ново и нетрадиционно. На 19 и 20 август са три "тау квадрата", т.е. три интензивни конфигурации на небето, в които участват Уран, ретро Сатурн, Юпитер, Венера, Марс, Слънцето и Луната. Затова е важно да насочите енергията на този период в конструктивна посока, към реализация, а не към разрушение.

До 19 август завършвайте стари проекти, анализирайте минал опит, но се въздържайте от стартиране на нови мащабни проекти. Ефективността е висока по всички въпроси, по които не е необходима бързина. Символът на Водолея – мълнията, която свързва небето и земята, представлява творческият импулс, който е движещата сила на всички процеси.

"Тау-квадрат" е тежка конфигурация, но най-често се среща в хороскопите на успешни хора! Състои се от не по-малко от три планети, две от които са в опозиция, а третата е в квадратура с предишните две планети. "Тау квадрат" е едновременно най-добрата и най-трудната конфигурация от планети. Тя дава висока степен на мотивация и е двигателят, който причинява на хората голямо вътрешно напрежение или стрес, освен че се проявява чрез неблагоприятни външни обстоятелства и препятствия, които подтикват към действие и необходимост да се промени нещо в живота. Тази конфигурация може да даде голяма сила, но също така изисква активност и осъзнаване на пътищата, които водят до преодоляване на трудностите и препятствията. Тъй като тази конфигурация включва опозиция, наред с активността, тя изисква и способността да се установи баланс.

В допълнение към промените в настроението и конфликтите в семейството, във външен план се увеличава вероятността от грандиозни събития в политическата сфера, природни бедствия, големи скандали и катастрофи. Но интензивните аспекти между планетите генерират силни енергии, които ви позволяват да направите много за кратко време. Необходим е контрол, както върху вътрешното ви състояние, така и върху собствените ви физически действия, за да използвате мощния потенциал на тези два дни (19 и 20 август) във ваша полза и без да вредите на другите.

Водещи

Най-четени