Реакции след подписания от Радев указ за промените относно нетрадиционната сексуална ориентация 16.08 | 09:30

„Този закон ще забрани пропагандата и влиянието в тази насока. Повечето проекти на НПО-тата, които в момента протестират са маскирани под едни цели, но всъщност прокарват точно това.

От iNews.bg

Президентът подписа указа за обнародване на промените в Закона за предучилищно и училищно образование, които забраняват пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация сред учениците. Последваха протест и контрапротест в София в четвъртък.

"Този закон ще забрани пропагандата и влиянието в тази насока. Повечето проекти на НПО-тата, които в момента протестират са маскирани под едни цели, но всъщност прокарват точно това. Например проект "Керинг” - продължение на "Рейвис”, който се изпълнява от две неправителствени организации, част от Националния съвет за закрила на детето към ДАЗД, които заедно с МОН не знаят”, заяви в ефира на NOVA Севина Хаджийска от Националната гражданска инициатива "Граждани в защита на семейството и детето".

"Министерството на образованието се изказа против приемането на този закон категорично. Аз съм роден 1966 г., тръгвам 70-те години на училище нито е имало пропаганда, нито друго и въпреки това съм гей. Имах проблеми много дълго време в училище заради това, че никой не ми беше казал, че съществуват такива хора”, отвърна ЛГБТИ активистът Виктор Лилов.

Водещи