Реакцията на ЕС: След смъртта на Осама светът е по-сигурно място 02.05 | 13:13

Председателят на Европейския парламент смята, че убийството на лидера на Ал Кайда е значителен успех в борбата срещу тероризма

От iNews.bg

От днес ние живеем в много по-сигурен свят. Смъртта на Осама бин Ладен е значителен успех в борбата срещу тероризма, заяви председателят на Европейския парламент Йежи Бузек.

Изявлението е извънредно и е породено от потвърдената вече информация за убийството на водача на Ал Кайда.

Бузек обаче подчерта още, че битката не е свършила. "Дейността на бин ладен доведе до смъртта на хиляди хора по света. Той е отговорен за смъртоносните атаки срещу Световния търговски център и Пентагона през септември 2001 година", припомни още Бузек. Днес всички хора могат да се чувстват по-сигурни, допълни още Бузек.

"Осама бин Ладен носеше криминална отговорност за сериозни терористични атаки, които костваха живота на хиляди хора, отбелязат и председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой и председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Борозу в специално изявление.

"ЕС ще стои рамо до рамо с САЩ, нашите международни партньори и нашите приятели в мюсюлманския свят в борбата срещу екстремизма и изграждането на световен мир, сигурност и просперитет за всички", се казва още в изявлението.

 

Водещи

Най-четени