„Ние сме силни, защото сме заедно”, обявиха в Сливен 24.02 | 12:28

Един от протестиращите носи пластмасова риба, облепена с фактури за ток

От Кремена Бедерева

Над 2000 души са се събрали на протеста, който се провежда на площад Хаджи Димитър в Сливен, предаде Радио "Фокус” - Сливен.

В 11.00 часа жителите на Сливен се присъединяваха към протеста издигайки различни плакати. На някой от тях пише: "Ние сме силни, защото сме заедно”, "Време е да се отървем от монополите”.

В началото на протеста организаторите призоваха всички протестиращи да стоят далеч от провокации, да не се подлагат на насилие и грубости и призоваха полицията да следи за провокативни действия.

Дойчин Лазаров, мъжът, който вчера по време на срещата в Сливен бе отстранен, заради носенето на спрей, поиска да застане на трибуната до организаторите, но заради тези му действия той беше отстранен и му бе забранено да говори на протеста. Организаторите на протеста в Сливен са категорични, че няма да допуснат провокатори.

Един от протестиращите носи пластмасова риба, облепена с фактури за ток, като символ на това, че управляващите и електроразпределителните дружества правят народа на "шаран”.

На протеста бяха представени и всички искания, които бяха приети в Сливен по време на националната среща. Хората единодушно одобриха, това което е представено от организаторите, като искания.

По – късно се очаква шествието от площад "Хаджи Димитър” да се насочи към електроразпределителното дружество в Сливен.

Водещи

Най-четени