11 старозагорци изгърмяха с глоба 20.06 | 17:10

Нарушили Наредбата за обществения ред – едни брали липов цвят, други палили гуми

От Кремена Бедерева

В Стара Загора 11 граждани са санкционирани за нарушения на Наредбата за обществения ред, съобщават от пресцентъра на общинската администрация.

Пет от тях са завзели общинска площ и извършвали търговска дейност без разрешение, а трима са замърсили общински площи. Служители на общинско звено "Инспекторат" са издали актове и за бране на липов цвят с чупене на клони, палене на автомобилни гуми и за дейности, предизвикващи шум и нарушаване спокойствието на гражданите.

По Наредбата за управление на отпадъците са установили замърсяване от селскостопанска техника на общински път в село от общината, замърсявания на общински площи със строителни отпадъци и на общински площи от септична яма в старозагорско село, както и промяна на дъждовната канализация и включването в нея на битови отпадни води.

На нарушителите са изготвени констативни протоколи с предписания и актове за установяване на административно нарушение. Общо за периода 10 май - 16 юни, в резултат на извършени проверки, служителите на общинското звено "Инспекторат" са съставили 78 констативни протокола и 22 административни акта.

Водещи

Най-четени