13-годишно дете се застреля с револвера на пастрока си 20.02 | 11:14

Трагедията е станала в Трудовец. Оръжието вероятно не е съхранявано правилно

От Диана Цветкова

13-годишно момче се е застреляло с револвер в ботевградското село Трудовец, съобщи директорът на ОДМВР-София комисар Николай Николов пред агенция "Фокус".

Трагедията се е разиграла вчера следобед (19 февруари). Бабата на детето го е намерила паднало до леглото, в безпомощно състояние и е позвънила на тел. 112.

Пристигналите на мястото полицаи са намерили 13-годишният Даниел прострелян в областта на главата. Екипът на Спешна помощ само е констатирал смъртта на момчето.

До тялото на момчето е открит револвер, който е законно притежаван от пастрока му – Ангел Ангелов. В стаята, където е намерено детето, е открита и карабина, подпряна до стената, също законно притежавана от пастрока.

Предполага се, че оръжията не са съхранявани по надлежния ред. На мястото е извършен оглед, събрани са доказателства и са взети натривки.

Класната ръководителка на момчето е разказала пред униформените, че то е било много добър ученик. По думите ѝ Даниел е бил активен, възпитан и кротък, и не е имал пререкания със съучениците си.

Водещи

Най-четени