Автобус се удари в мантинела на АМ "Тракия" 18.08 | 13:46

Пътниците са претоварени на друг автобус и са продължили в посока Пловдив

От Кремена Бедерева

Автобус, движещ се в посока Пловдив, се е ударил в крайпътната мантинела в района на 101 км на АМ "Тракия", каза за радио "Фокус" - Пазарджик говорителят на ОД на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Шофьорът е изгубил управление на автобуса и се е ударил последователно в дясно в оградната мрежа, а после в ляво в средната разделителна мантинела на магистралата, защото вероятно е задрямал. В резултат на удара няма пострадали хора, само шофьорът е с лека прорезна рана след удара в мантинелата.

Пътниците са претоварени на друг автобус и са продължили в посока Пловдив и оттам за Стара Загора. Автобусът е със старозагорска регистрация, а сигналът за авариралото превозно средство е получен преди около 30 минути, каза също Стоянов.

Той допълни, че на мястото на инцидента има екипи на "Магистрална полиция”. Този район е проходим, пътните ленти са свободни, а автобусът е разположен в крайната лява лента.

Шофьорите, които преминават през 101 км на АМ "Тракия" трябва да се движат с повишено внимание и с по-ниска скорост, уточни Стоянов.

Водещи