Алфатар е с най-много инвестиции на човек за 2010 г. 20.02 | 17:25

Общината планира инвестиции в редица инфраструктурни проекти през 2011 г.

От Георги Георгиев

Алфатарската община има най-високо ниво на инвестиции в страната на човек от населението за миналата година - над 5000 лева, съобщи Радка Желева, кмет на общината.

Осигурените от общината средства по одобрени проекти са 4 милиона 962 хиляди лева, при бюджет на общината малко над 2 милиона лева без допълнителните трансфери, информира БТА.

През тази година ще се търси финансиране на проекти за изграждане на водопроводна мрежа и канализация в Алфатар с обща стойност 4 милиона 700 хиляди лева, проект за саниране на административната сграда на общината, проект за осигуряване на нормален достъп до обществените сгради чрез изграждане на рампи за инвалиди.

По думите на Желева от съществено значение е проектът за обновяване и модернизиране на училищни сгради в общината на стойност близо един милион лева. Разработен е и проект за реконструкция и изграждане на улична мрежа, тротоари, площади и улично осветление в Алфатар за над 1,6 млн. лева.

В МОСВ е внесен проект и за изграждане на канализация, пречиствателна станция и реконструкция на водопроводната мрежа в Алфатар за 8 милиона 133 хиляди лева, който засега обаче е спрян.

Според кмета това създава сериозен проблем на общината, тъй като вече изградената канализационна мрежа с довеждащи колектори не може да се използва без пречиствателна станция.

Водещи

Най-четени