Бедствено положение обявиха в Руен 27.01 | 11:01

Десетки населени места в бургаско останаха на тъмно

От Мая Александрова

От 10.00 часа община Руен е в бедствено положение. Там няма ток и вода. В момента заседава Кризисния щаб към общината. Прекъснати са и мобилните телефони.

Десет населени места в Бургаска област са без електричество от близо денонощие. Без ток са кварталите "Ветрен", "Банево", "Долно Езерово", селата Рудник, Миролюбово, Черно море,
Драганово, Брястовец, Българово.

Захранването е прекъснато и в предприятието "Черноморски солници", което доставя луга на фирмите за зимно почистване. Там спешно е осигурен агрегат за аварийно захранване.

Шест училища са затворени заради лошото време. са снегопочистващите машини, които работят в Бургас. Започнало е почистване на районите около спирките. По заповед на кмета снегопочистващите фирми работят в денонощен режим от 23 януари.
Проходът Айтос-Провадия е отворен само за тежкотоварни автомобили до 10 тона.

Остава затворен за движение Ришкият проход. По пътя "Слънчев бряг"-Обзор е забранено движението за товарни автомобили с тегло над 10 тона.

Видимостта е лоша по пътя към Малко Търново.

Пътищата в област Бургас са заледени и заснежени. Препоръчително е да не се предприемат пътувания, освен при спешни ситуации, допълва БТА.

Водещи

Най-четени