Блокираха сметките на Дупница 12.12 | 08:01

Запорът е наложен заради неизплатени задължения от предишното ръководство

От Мая Александрова

Съдът блокира сметките на община Дупница. Запорът е наложен заради неизплатени задължения от предишното ръководство на администрацията, чиито консултанти – Пламен Галев и Ангел Христов, бяха обявени за издирване. Задълженията са към озеленителна фирма от Перник, която е работила по новия парк Рила, съобщи БНТ.

Блокирането на сметките няма да се отрази на дейността на детските и учебните заведения, нито на предстоящите празници, увери кметът Методи Чимев.

"Стойността на иска е 437 992 лв. Разбира се, това решение община Дупница го обжалва, но както знаете обжалването не спира изпълнението. Т.е. ефективно от 6 декември ние сме уведомени, че нашите сметки – приходни, са блокирани", каза кметът.

Служителите на общината се разминали на косъм да останат без заплати. Възнагражденията им били изплатени ден преди налагането на запора.

Общината ще обжалва решението на Софийския апелативен съд, с което е наложен запорът, заради множество нарушения в договора и протоколите за извършена дейност, подписан с пернишката фирма. От кметството се надяват съдът да се произнесе в полза на общината.

Водещи

Най-четени