Бургаският хляб отговаря на изискванията за новите стандарти 12.04 | 12:33

Хлябът се прави изцяло по старата и изпитана рецепта по БДС

От Кремена Бедерева

Бургаският хлебозавод е един от малкото производители в страната, чиито хляб в продължение на повече от 40 години се прави изцяло по старата и изпитана рецепта по Български държавен стандарт (БДС) отпреди 1989 г.

Това съобщиха от пресцентъра на община Бургас. Качеството на влаганите в него естествени суровини – брашно, питейна вода, хлебна мая и йодирана сол под 1 % и технологията на двуфазно замесване на тестото, отговарят напълно на изискванията на въвежданите в момента от Министерството на земеделието и храните нови държавни стандарти в хляб "България”.

От далечната 1968 г. до ден-днешен бургаското дружество "Хляб и хлебни изделия” предлага качествен и вкусен хляб, което се дължи и на липсата на набухватели, оцветители и консерванти в него.

И двата основни вида хляб – "Калина” и "Добруджа”, които местният хлебозавод произвежда, се отличават с неповторим аромат, вкус и добра плътност, причина, за което е и извършвания редовен лабораторен контрол на качеството и безопасността на продуктите, които се използват при производството му.

Водещи

Най-четени