В Дряново разкриха цех, произвеждащ масло с чужда марка 25.03 | 11:01

Открити са 4102 бр. пакетирано масло от 200 гр., носещи запазена чужда търговска марка

От Кремена Бедерева

В Дряново е разкрит цех, произвеждащ масло с чужда търговска марка, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Габрово.

В Дряново е извършена съвместна проверка от служители на ГД "БОП” - МВР София, ТЗ "БОП" Габрово и Патентно ведомство София за нарушени права върху обекти на индустриалната собственост и неправомерно използване в търговската дейност на чужда търговска марка "UNT".

Марката е защитена на територията на България и вчера се установи, че в производствен обект на фирма на ул. "Шипка" в Дряново, се пакетира, съхранява с цел продажба, разпространява в търговската мрежа, както и извършва износ за Румъния, на стоката "масло", обозначено със знак, сходен на марката "UNT".

Предприети са неотложни процесуално-следствени действия, при които са открити 4102 бр. пакетирано масло от 200 гр., носещи запазена чужда търговска марка, 14 бр. хартиени ролки с общо тегло 172.26 кг, съдържащи 4785 бр. етикети, означени със запазената марка "UNT" и 1070 бр. празни кутии със защитената марка.

В РУ "Полиция” Дряново е образувано досъдебно производство. По случая работят служители от ГД "БОП" София, ТЗ "БОП" Габрово и служители на РУ "Полиция” Дряново.

 

 

Водещи

Най-четени