ВТУ залага на източни езици и нови специалности 24.11 | 16:45

Университетът вече ще предлага обучение по китайски, арабски, турски и гръцки

От Таня Георгиева

Нова специалност български език с източен език, която ще дава възможност за изучаване на китайски, арабски, гръцки, турски език, ще бъде открита за студентите във Великотърновския университет, съобщи Север.бг.

За следващата академична година,университетът и филиалът във Враца, ще предложат още обучение по начална училищна педагогика с английски език, социална педагогика, история и география, и български език и история. Обучението е в редовна форма на държавна поръчка.


ВТУ ще стартира приема на документи за кандидатстване за новата учебна година, като организира Ден на отворените врати. Той ще се проведе на 26 ноември /събота/ от 11:00 часа в Аулата на университета. Това ще даде възможност на кандидат-студентите да се запознаят с условията за кандидатстване във висшето училище и изискванията за това, съобщи проф. Пламен Легкоступ, ректор на висшето училище.

Датите на предварителната изпитна сесия са определени за две съботи и недели - 21-22 и 28-29 април.

Тестът по български език е на 21 април. На следващия ден са изпитите по български език и литература, история на България, английски език, математика, тест по информатика и информационни технологии, физическо възпитание и музика.

На 28 април е изпитът по история на България (тест), който също е сред предпочитаните изпити от кандидат-студентите. Тестът по география, рисуване и богословие е на 29 април.

Всички изпити започват в 9:00 часа, с изключение на тези по изящните изкуства. Техният начален час е 8:00 ч.



Водещи

Най-четени