Вандали стрелят по полицейски камери 26.08 | 17:31

В повечето случаи хулиганите чупят стъклата на камерите с камъни или пък ги шарят със спрейове, за да не могат устройствата да заснемат нарушителите на пътя

От iNews

Вандали умишлено повреждат или изцяло унищожават стационарните полицейски камери за контрол на скоростта, разположени на територията на Великотърновска област.

В повечето случаи хулиганите чупят стъклата на камерите с камъни или пък ги шарят със спрейове, за да не могат устройствата да заснемат нарушителите на пътя. В един от случаите неизвестен шофьор, по невнимание или нарочно е блъснал камерата на главния път София – Варна, в района на разклона за Момин сбор и тя е изкривена така, че да не може да заснема случващото се на пътното платно. По друга от камерите, разположена на същия главен път, но на разклона за село Джулюница, пък е стреляно с истинско огнестрелно оръжие. След стрелбата уредът временно е извън строя и не е ясно докога няма да работи.

От полицията във Велико Търново съобщават, че от началото на годината са издадени общо 21 887 фиша за превишена скорост. Най-високата засечена скорост по пътищата на областта е 157 км/ч. при ограничение от 90 км./ч в свищовско.

 

 

Водещи

Най-четени