Варненци са решени да останат единни 22.02 | 19:12

Гражданите отново са на протест

От Елена Кирилова

Протестното шествие във Варна се движи по бул. "Цар Освободител” в посока Окръжна болница, съобщава агенция "Фокус”.

В другото пътно платно са спрели множество автомобили, които надуват клаксони в знак на одобрение към протеста.

Гражданите скандират "Мафия”, а колоната е предвождана от разпънат трибагреник. В сравнение с предишните протести има по-слабо полицейско присъствие.

Малко по-рано протестиращите блокираха движението по бул. "Мария Луиза” в посока към Червения площад. Чуваха се викове, тромби и освирквания. Броят на протестиращите надвишава 1000 души. Плакатите на гражданите гласят: "Киро, колко хорска мъка лежи на раменете ти, жал нямаш ли?” и "Експертно правителство на БАН”.

Всички протестиращи в страната още снощи са започнали координация помежду си и се стигна до решение за общо събрание, на което да бъдат обсъдени целите и идеите на протестите.

По време на вчерашното шествие варненци се скараха и не успяха да излъчат инициативен комитет. Тайно като представител на недоволните от града е заминал Иван Петров, а протестиращите освиркаха действията му, след като те бяха оповестени публично.

Въпреки това хората са категорични, че ще останат единни. Един от лидерите на протеста призова всички да дарят кръв за мъжа, който се самозапали пред община Варна. 36-годишният мъж продължава да е в тежко състояние.

По време на протеста беше съобщено, че омбудсманът се е ангажирал да представлява исканията на варненци. Съобщението беше освиркано от тълпата.

Водещи

Най-четени