Видинските медици спират гладната стачка 11.11 | 17:44

От iNews

След проведена среща със заместник-директора на МБАЛ "Св. Петка" във Видин - д-р Богдан Томов, протестиращите медици прекратиха обявената гладна стачка. Предстоят още разговори с ръководството на болницата, пишат от здравното министерство.

Проверката на "Вътрешен одит" на МЗ показа, че оплакванията за намалено заплащане за "първа линия" на санитарите от отделението по спешна медицина се отнася за 2020 година и периода януари-май 2021 година. Всеки един от тях е посочил, че след месец юни 2021 година е получавал редовно и изцяло сумите за работа на първа линия.

"Проверяващите не получиха отговор на въпроса - защо, след като недоволството от заплащането е свързано с минало време, се организира протест сега, няколко дни преди изборите и случайно ли е съвпадението с посещението на президента Румен Радев в района? Случайно ли е съвпадението, че един от лидерите на протеста е кандидат за народен представител? Случайно ли е съвпадението, че клип, заснет в COVID отделението на видинската болница един месец по-рано, се разпространява в медиите сега, при това след манипулиране на съдържанието?", пишат още от здравното ни министерство.

 

Водещи

Най-четени