Видинско село търси 1000 лева, за да построи къща за бедстващо семейство 26.06 | 16:33

Майка и дъщеря са на улицата, след като домът им изгоря

От iNews.bg

Продължава благотворителната кампания по събиране на средства за самотната майка и детето ѝ, които останаха без дом след пожар в село Синаговци.

Иван Иванов, кмет на Синаговци и хора от селото правят всичко възможно, за да помогнат за Бисерка Славчева и дъщеря ѝ Памела.

"Спряхме ремонтните дейности по изгорялата през зимата къща, защото събраните пари не ни достигат", каза Иван Иванов.

Кметът на Видин Огнян Ценков посети село Синаговци през месец февруари и се срещна със семейство, пострадало при пожар през януари. Огнян Ценков дари лични средства на семейството и обеща строителната бригада на общината да помогне в ремонтните дейности на изгорелия им дом.

"Направихме кофраж и само трябва да се отлее плоча, но не ни достигат около 1 000 лв. за закупуването на материали за плочата”, обясни Иванов. Кметът уточни, че при почистването на отломките от къщата, целият втори етаж се е срутил и къщата ще бъде само на един етаж. "Трудно е да започнем каквито и да е било ремонтни дейности, след като нямаме средства. Ако съберем скоро парите ще излеем плочата, а за покрив ще използваме това, което е останало здраво от къщата. Ще трябва да се купят само няколко греди, но мисля, че ще успеем да я довършим. Единствената ни спънка сега е, че ни трябват пари за тази плоча, а нямаме от къде да ги вземем”, допълни кметът на населеното място, цитиран от "Фокус".

В момента жената и дъщеря й, живеят под наем при техен съселянин.

Водещи

Най-четени