Грипна ваканция в Стара Загора, в Пазарджик броят болните 29.01 | 16:29

В понеделник ще преценяват състоянието в София

От Елена Коцева

От понеделник, 31 януари до 6 февруари старозагорските ученици излизат в грипна ваканция, съобщи радио Стара Загора.

Временно изпълняващият длъжността началник на Регионалния инспекторат по образование Стефан Чергев е издал заповед за това във връзка с проследяването на епидемичната обстановка по данни на личните лекари.

Заповедта до директорите на училищата в общината е издадена след препоръка от РИОКОЗ Стара Загора заради високия брой ученици, болни от остри респираторни заболявания. Уведомен е министърът на образованието.

Все още в Пазарджишка област заболеваемостта остава висока и в моменат се обмисля възможността обявената г рипна епидемия да бъде продължена.

Броят на болните в момента е 455 на 10 хиляди души, съобщават от РИОКОЗ - Пазарджик Заболеваемостта е по-висока в сравнение с миналата седмица. Здравните инспектори проверяват болниците, общопрактикуващите лекари и здравните заведения дали спазват задължителните изисквания при грипна епидемия. Следи се и дали личните лекари прилагат правилния лагоритъм за лечение на заболелите от грип.

Ако на 31 януари, понеделник, няма тревожни данни от РИОКОЗ-София за заболеваемостта от грип, учениците в столицата трябва да са на училище на 1 февруари, откогато започва и вторият учебен срок.

На 31 януари е междусрочната ваканция за тази учебна година, която е от един ден и която не е отменена.

Грипната епидемия в София бе обявена на 22 януари, а учениците излязоха в грипна ваканция от 24 януари.

Водещи

Най-четени