Дебнат с камери шофьорите в Пернишко 06.03 | 14:09

Увеличават се пътуващите в района, които не използват обезопасителни колани

От Кремена Бедерева

Монтирана е мобилна система за видеонаблюдение и заснемане на нарушители на пътя в Пернишко, съобщи началникът на сектора "Пътна полиция" при ОДМВР Петър Соколов.

С нея е съоръжен автомобил с опознавателни полицейски знаци, който ще заснема в определени участъци движещи се автомобили с превишена скорост в двете посоки, неправилно пресичащи пешеходци и неправилно паркирани автомобили. Мобилното устройство може да прави видеоклип с продължителност три минути, допълва БТА.

Системата ще следи движението предимно по транзитната магистрала на Перник, главния път Е-79 и автомагистралата "Люлин", съобщи директорът на ОДМВР комисар Валентин Димитров.

Увеличават се пътуващите в Пернишко, които не използват обезопасителни колани, съобщи началникът на сектор "Пътно полиция" в ОДМВР Петър Соколов. За първите два месеца на тази година са установени 264 водачи и пътници, които са били без предпазни колани. За същия период на миналата година те са били 144.

Установени са и двойно повече неправоспособни водачи. През януари и февруари зад волана са стояли, без да имат това право 63 души, през първите два месеца на миналата година броят им е бил 30.

С алкохол под 1,2 промила са кормували 47 шофьори. Те са с 10 повече от януари и февруари на 2011 г.

Увеличили са се и водачите, при които е установено алкохолно съдържание над 1,2 промила - 31 срещу 23 за същия период на миналата година.

През първите два месеца от годината по пътищата в Пернишко са станали осем тежки пътно транспортни произшествия, което е с едно по-малко от първите два месеца на 2011 г.

Трайна е тенденцията на ранени и убити при катастрофи - по 10 пострадали и един убит и през 2011 г., и през 2012 г. Общо 2115 нарушения са установени по пътищата в Пернишко през януари и февруари, отчете Соколов.

Водещи

Най-четени