Жестоко убийство на жена в Русе 18.01 | 18:59

Първоначално полицията разследвала отвличане

От iNews

Собственичка на верига аптеки в Русе е била убита, а тялото й - разчленено. Това предаде NOVA, позовавайки се на свои източници. По първоначална информация престъплението е извършено миналата седмица.

Жената изчезнала в петък, а нейни роднини я обявили за издирване. По непотвърдена информация съпругът на жертвата е известен в града бизнесмен и политик.

Полицията разследвала отвличане, но криминалистите от Областната дирекция на МВР - Русе и колегите им от Главна дирекция "Национална полиция" разбрали, че става въпрос за убийство.

В понеделник вечерта те задържали двама мъже, които по-късно направили самопризнания. Те са криминално проявени. Извършителите са разчленили тялото на жертвата си, като изхвърлили останките в дере на река Русенски Лом. Криминалистите са установили, че двамата са откраднали 30 000 лева от убитата.

Част от сумата е открита. Извършителите на тежкото престъпление са задържани за 24 часа, очаква се прокуратурата да им повдигне обвинения и да поиска от съда налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Водещи

Най-четени