Заловиха 5-ма, опитали се да оберат бензиностанция в Добрич 14.03 | 16:25

Въпреки черните маски и смелостта им, опитът за грабеж се оказал неуспешен

От Кремена Бедерева

Трима мъже са задържани рано тази сутрин при опит за грабеж на бензиностанция в Добрич. Полицията стигнала до тях след предварителна оперативно-издирвателна работа, съобщават от пресцентъра на МВР.

И.М., на 20 г. В.П., на 21 г. и Р.И., на 22 г., са заловени на място, а четвърти успял да избяга, но 21-годишният младеж е бил заловен по-късно.

При последвалите разпити станало ясно, че в дейността на групата участва и 23-годишният С.Б., който е издирен и арестуван. Изяснено е, че към 3.30 часа тази нощ нападателите се отправили към бензиностанцията, с черни маски, с прорези за очите и с ръкавици на ръцете. Задържани са от органите на реда в района на обекта.

В хода на разследването постепенно е изяснено, че освен сутрешния неуспешен опит за грабеж, групата има в актива си и други три престъпни деяния. Сред тях е грабеж на денонощен магазин на ул.”Сан Стефано” в Добрич, извършен към 4.00 часа на 26 февруари този година.

Тогава в обекта нахлули четирима маскирани и след като нанесли побой на 28-годишния продавач, отнели 800 лв. от касовия апарат и неустановено количество цигари.

Десетина дни по-рано групата атакувала златарски магазин на бул.”25-ти септември” в областния град. През нощта на 15 срещу 16 февруари те взломили стъклото на бижутерийния магазин и откраднали различни накити, подредени зад витрината.

Криминалисти от ОДМВР-Добрич продължават работата за установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на групата. До днес те не са били известни с криминални прояви.