Затиснатото от футболната врата дете още е в тежко състояние 01.10 | 18:29

То е на командно дишане

От Ани Романова

13-годишният Михаил от Пазарджик, който миналия понеделник бе затиснат от футболна врата на игрище в града, още е на апаратно дишане. Това потвърдиха от отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение в местната държавна болница, където лекарите се борят за живота на момчето, пише "Монитор".

Няма съществена промяна в състоянието на пострадалото дете, но е добре, че засега не се влошава, споделят бели престилки. Все още има риск за живота на Михаил, който при опит да се увисне на вратата металното съоръжение пада и го затиска в областта на главата и гръдния кош, нанасяйки му тежки травми.

До нещастието се стигна, след като момчето, което живее в ромския квартал"Изток", решило да порита топка с приятели във фаталния ден на ремонтираната общинска площадка. Според обитатели на съседни кооперации в спортния комплекс много често се събирали по-големи деца от етноса, които не пазели съоръженията. И въпросната футболна врата била отпорена от постамента си, най-вероятно с цел кражба някой е прерязал основите й.

Заради нещастния инцидент, станал на 24 септември, шефът на пазарджишката Областна дирекция на МВР ст.комисар Йордан Рогачев разпореди на кметовете на 12-те общини да сформират комисии, които да инспектират всички спортни и детски площадки, в т.ч. и в учебни и детски заведения и до месец да докладват какви мерки са предприети за отстраняване на нередностите и гарантиране безопасността и живота на децата.

Водещи

Най-четени