Италиански и холандски фирми на тазгодишната бургаска "Флора" 17.04 | 10:31

До момента повече от 50 фирми са заявили участие

От Кремена Бедерева

Италиански и холандски фирми тази година ще участват в изложението за цветя в Бургас "Флора". Това съобщиха от общината. Изложението ще бъде открито на 25-ти април и ще продължи до 7-ми май в Морската градина.

До момента повече от 50 фирми са заявили участие. Пет от тях са чужди. Наред с производителите на цветя по време на 29-тото издание на "Флора" ще бъдат показани новите тенденции в градинската мебел и озеленяване. Паралелно до изложението на цветя ще има и представителни щандове на производители на мед от Странджа.

Изложението на цветя се провежда традиционно от 1980 г. в Бургас в рамките на един месец, през пролетта.

По време на "Флора”, в изложбените халета могат отблизо да се разгледат разнообразни видове листно-декоративни растения, саксийни култури, да се закупи посадъчен материал, различни художествени изделия или лека градинска техника. Атракция за посетители и участници са демонстрациите на аранжировки и тематичните конкурси.

Целта на изложението е да популяризира българския и световен опит в производството на цветя и декоративна растителност, паркоустройството и озеленяването. Обичайното време за откриване на цветния фестивал е краят на месец април, а място за провеждане – Приморски парк, гр. Бургас.

Водещи

Най-четени