Корниз се срути върху трупата на Нешка Робева 20.09 | 09:02

Докато представяха спектакъл на сцената на Античния театър в Пловдив

От Кремена Бедерева

Желязна чига (корниз) се стовари върху участниците в спектакъла "Кармен от Факултето" на Нешка Робева на сцената на Античния театър в Пловдив снощи. По чудо няма ранени, съобщава в. "Марица".

Въпреки уплахата, танцьорите на Робева продължиха спектакъла, след като огромната желязна конструкция се срути по време на триумфалната сцена - диалога между Кармен и тореадора.

За късмет няма пострадали, защото тежкото желязо се заби между танцьорите.

Само за 5 минути легендарната треньорка и танцьорите реорганизираха сцената и продължиха спектакъла до самия му край, без да спестят нито една сцена, въпреки че нямаше художествено осветление.

Театърът бе препълнен и публиката изпадна във възторг от бързата реакция на артистите. 3000 души станаха на крака, за да аплодират Нешка Робева и нейния ансамбъл.

Изключително развълнувана, тя излезе да говори пред хората.

"Благодаря ви, че ни подкрепихте, благодаря на Бог и на небето, че завършихме представлението тази вечер, че не ни се случиха по-големи беди", каза Робева.

Същият инцидент се случи само преди дни в Дома на културата в Пловдив, когато чига падна върху сценични работници, строящи декора на представление на Младежкия театър в рамките на театралния фестивал "Сцена на кръстопът".

Тогава пострадаха трима души. Един от тях бе актьорът Михаил Билалов

Водещи

Най-четени