Мъж запали гуми в Чирпанско, огънят обхвана над 12 къщи 18.07 | 16:14

Извършителят се издирва, с пламъците се борят шест екипа на пожарната

От iNews

Пожар е избухнал в село Димитриево, община Чирпан, съобщиха от общината. С огъня се борят шест екипа на пожарната, на място е и кметът Ивайло Крачолов.

"Пожарът е умишлен и извършителят е установен, според полицията в Димитриево. Той в момента се издирва. Горят крайни дворове на селото. С пожара се борят шест екипа на пожарната - два от Чирпан, два от Стара Загора, един софийски и един димитровградски", съобщи за БТА Крачолов.

По думите му извършителят е запалил в двора си гуми, без да се съобрази с обстановката, в резултат на което огънят се е разраснал и е обхванал над 12 къщи, като към момента четири от тях са били обитаеми.  Няма пострадали хора.

"Ситуацията около къщите е овладяна. Въпреки, че се заорава около крайните къщи, поривистият вятър прехвърли огъня в дивата акация, южно от селото, между жп линията Димитровград - Стара Загора. В момента усилията ни са насочени към ограничаване на прехвърлянето на пожара към жп линията и към гората”, добави Крачолов. Към мястото на пожара пътува и областният управител Методи Марков.

Водещи

Най-четени