Нови улици в "синята зона" в Благоевград 17.12 | 10:51

По улиците вече са поставени табели и пътни знаци, уверяват от общината

От Диана Цветкова

От днес влиза в сила новият обхват на "синята зона" в Благоевград, съобщиха от общината.

Навсякъде, където е в сила режимът за платено кратковременно паркиране, са поставени обозначителни табели и пътни знаци.

Престоят е платен по части от бул. "Св. Св. Кирил и Методий", ул. "Владо Черноземски", ул. "Иван Михайлов", ул. "Кр. Асенов" и ул. "Н. Петрини", ул. "Джеймс Баучер", "Даме Груев", "Полковник Димов", "Стефан Стамболов", ул. "Трети март", "Васил Мечкуевски", "М. Бунева", "Пере Тошев", ул. "Чакалица, ул. "Плиска", ул. "Тодор Александров", паркингът при III корпус на ул. "Христо Татарчев", ул. "Парангалица", "Трайчо Китанчев", ул. "Христо Смирненски".

Неправилно паркираните автомобили на тези зони, съгласно Закона за движенията по пътищата, се санкционират, но това няма нищо общо със "синята зона" на града, уточняват от местната управа.

До решението на Общинския съвет се стигна след поредица от сигнали на живеещите в центъра за неправилно паркирани автомобили.

С мярката се цели да се въведе регулиран подход в паркирането и подобряване нивото на достъп до центъра на града, мотивира се кметството.

Най-четени