Областният управител смята, че заводът в Горни Лом не бива да бъде отварян отново 03.10 | 10:22

Месец-два ще се изясняват обстоятелствата около взрива

От iNews.bg

Ще минат поне месец-два от разследването, докато се изяснят обстоятелствата, тъй като целият терен трябва да бъде огледан. Екипи в с. Горни Лом започват да проверяват на място и тепърва ще се изясняват нещата, които са неясни. Това съобщи областният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов.

"Тече следствие и докато не се разберат всички обстоятелства, не може да се коментират отделни факти", заяви Спасов. По думите му във всички случаи е станало нещо, което не е било предвидено, тъй като и синът на собственика е бил вътре.

"Специалистите, които разбират и влязоха вчера, заявиха, че няма опасност от нови взривове. Сега ще влизат и сапьори и ако има нещо, ще обезвреждат", обясни той. Областният управител успокои хората, че няма опасност за самото село.

"Заводът според мен трябва да приключи работа. Толкова пъти, толкова инциденти, явно е, че не трябва повече да се случва това. За да не се случи, най-сигурното е да не се разрешава отново, но и това тепърва ще се преценява", подчерта той, цитиран от агенция "Фокус".

Водещи

Най-четени