Община Хасково отново работи 11.04 | 13:18

Миналата седмица кметът Георги Иванов реши да заключи сградата заради блокираните сметки

От Кремена Бедерева

Община Хасково отново работи днес, след като миналата седмица кметът Георги Иванов реши да заключи сградата заради блокираните сметки. Пред Агенция "Фокус” кметът на общината Георги Иванов каза, че хората, които са излезли в платен отпуск миналата седмица, вече са на работа.

"Протестът си остава. Хората са решили, че този протест, който направиха, приключи, така че са си на работа. Но няма никаква промяна – живеем в България, в тотално беззаконие”, каза Иванов. Според него има информационно затъмнение относно проблемите на общината.

"Занимаваме с какво ли не по телевизиите, но не и с това, от което зависят няколко хиляди човека. Имаше затъмнение по телевизиите. Никой не ме покани за коментар да обясня за какво става въпрос, защото това не касае само мен – това касае и други общини. Някои не са проплакали, други тепърва ще проплачат”, каза Иванов. По думите му – е имало медийно затъмнение вследствие на нечие разпореждане.

"Много по-елементарни неща се коментират, а това не. Вярно - има някаква полемика около АЕЦ "Белене”, която е важна, но тя е до време. Или тя е в определено време, в останалото време може да има и друга полемика”, допълни Иванов.

"Къде са общините в управлението на ГЕРБ? Защо са елиминирани като цяло? Защо никой не им обръща внимание? Защо само се мачкат и само им се възлагат задачи? Това е по-важното, но тази полемика я няма” – смята Иванов. "Протестът е постоянен и той ще продължи до момента, до който се реши проблемът. В най-лошия случай до изборите”, каза Иванов.

По думите му – решение на хората е дали отново ще се стигне до затваряне на общината, ако те решат може и да се стигне до повторно затваряне на Община Хасково.

Водещи

Най-четени