Общо 12 са кандидатите да ремонтират ж.п. линията Пловдив – Бургас 09.11 | 11:45

Засега е ясно, че сред кандидатстващите фирми има такива от Гърция, Италия и Австрия

От Ралица Стоянова

Общо 12 са участниците в обществена поръчка за рехабилитация на инфраструктурата на железопътната линия Пловдив - Бургас, стана ясно при отварянето на офертите в сградата на Национална компания Железопътна инфраструктура (НКЖИ) в София.

Сред кандидатстващите фирми има такива от Гърция, Италия и Австрия, предаде Агенция „Фокус”. Участниците бяха представени от председателя на комисията, която отваря офертите, и заместник-генералния директор на компанията Златин Крумов.

Членовете на комисията попълниха декларации за конфликт на интереси, с което декларират, че не са свързани с участниците в поръчката.

Дано този път да не ударим на греда и да изберем най-верния изпълнител на поръчката. Тази линия наистина се нуждае от рехабилитация. Дано да имаме попътен вятър, каза директорът на НКЖИ Милчо Ламбрев.

iNews припомня, че процедурата за възлагане на обществена поръчка за рехабилитация на линията Пловдив - Бургас беше повторно открита на 15 септември. При предишната процедура класираните участници по отделните позиции предложиха да изпълнят проекта за сумата от общо 426,23 млн. лева без ДДС при прогнозна стойност 330 млн. лева без ДДС.

Проектът е с индикативен бюджет от 187,365 млн. евро. От тях 64% са безвъзмездна финансова помощ от Кохезионния фонд на Европейския съюз, а 36% са от националния бюджет.

Водещи

Най-четени