Отказаха се да застрояват част от Пристанище Варна 27.03 | 19:12

Протестиращите посрещнаха новината с бурни аплодисменти

От Елена Кирилова

Застрояването на част от Пристанище Варна - Изток се прекратява, заяви изпълнителният директор на порта капитан Данаил Папазов, цитиран от агенция "Фокус”.

Пред протестиращите той обяви, че на мястото няма да се изграждат увеселителни съоръжения.

На 26 март Папазов се срещнал със служебния министър на транспорта Кристиан Кръстев. Двамата са взели решение за момента да не се позволява строителство в спорния район.

По думите на изпълнителния директор свиването на площта на пристанището може да се случи, едва след като се открие ново място, за да се разшири настоящото пристанище или да се изгради ново.

Преди да стане ясно крайното решение, протестиращите връчиха на областния управител на Варна Коста Базитов своята протестна декларация. От своя страна, той увери работниците на пристанището, че няма никаква заплаха за работните им места, а пристанището ще продължи да изпълнява своите функции.

Събралите се посрещнаха новината с бурни аплодисменти, а представителите на синдикалните организации на пристанищните работници и докерите също заявиха, че са доволни от решението.

Въпреки новините, имаше шествие от 150 души, които премина от главния вход на пристанището, до сградата на Областната администрация и завърши пред сградата на община Варна. За финал протестиращите поставиха по един камък върху грамадата, издигната в памет на самозапалилия се Пламен Горанов.

Водещи

Най-четени