Откраднаха 2000 теменужки от зелените зони на Смолян 08.04 | 13:53

Цветята са засадени в понеделник и вторник, а в сряда вече ги е нямало

От Кремена Бедерева

Откраднаха 2000 теменужки от зелените зони на Смолян, съобщи за Агенция "Фокус” Иван Ангелов, управител на фирмата за почистване на Смолян.

Той обясни, че заедно с теменужките са откраднати и други видове цветя и храсти, засадени в рамките на кампанията за пролетно озеленяване.

Ангелов обясни, че най-много растения са откраднати от Стария център. Цветята са засадени в понеделник и вторник, а в сряда вече ги е нямало. Тази година бюджетът за зацветяване на Смолян е силно ограничен, като са осигурени само 3000 бройки цветя. 2000 от тях вече са откраднати.

Ангелов каза още, че полицията в Смолян е сред малкото институции в областния град, организирала служителите си в кампания за пролетно почистване на района около сградите.

Той обясни, че няколко ръководители на обществени организации, държавни и общински институции са организирали своите подчинени за почистване на прилежащите им райони.

Това се отнася за Областното и Районното управление на МВР, Горско стопанство - Смолян, Бюрото по труда, Районното пътно управление, 101 Алпийски батальон, Военен клуб и др.

iNews припомня, че 18 засадени паркови иглолистни дръвчета - кипариси и туи бяха откраднати в нощта на 3 срещу 4 април т.г. от пътен възел "Струмско”.

Кражбата е установена от работници на общинска фирма, които залесяват пътния възел. Управителят на дружеството Васил Бачев сезира полицията за дръзката кражба.

57 широколистни и 73 паркови иглолистни дръвчета се засаждат на пътния възел в изпълнение на програмата за озеленяване на Благоевград.

 

Водещи

Най-четени