Откриха над тон пилешко месо с изтекъл срок 19.03 | 13:44

Разваленото месо е открито в цех в казанлъшко село

От Кремена Бедерева

Над един тон пилешко месо с изтекъл срок на годност е открито в цех в казанлъшко село, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Стара Загора.

На територията, обслужвана от Районно управление "Полиция”-Казанлък е проведена специализирана полицейска операция, с участие на служители от Областната дирекция на МВР и сектор "Борба с организираната престъпност”-Стара Загора, Комисията за защита на потребителите при община Казанлък, Инспекция по труда-Стара Загора, ТДНАП-Пловдив, ДАИ и Областна дирекция по безопасност на храните-Стара Загора.

В хода на проверките, в цех за разфасовка на пилешко месо в с.Кънчево, общ. Казанлък, стопанисван казанлъшка фирма с материално отговорно лице М.Д. на 39 години от Казанлък са отрити и поставени под възбрана 1180 кг пилешко месо с изтекъл срок на годност.

Установени са нередности и при транспортиране на хранителни продукти с автомобили на фирмата, отбелязва още Агенция "Фокус".

В три търговски обекта в Казанлък, собственост на същото дружество са установени четири лица, работещи без сключени трудови договори.

Образувано е досъдебно производство за използване на нелицензиран софтуер в друг обект на същия собственик - игрална зала в Казанлък. Работата по случая продължава РУ "Полиция” – Казанлък.

Водещи

Най-четени