Отложиха делото за проповядване на радикален ислям 26.09 | 10:13

Причината - неявяването на адвоката на 3-ма от 13-те подсъдими

От Кремена Бедерева

Заседанието в Пазарджик по делото за проповядване на антидемократична идеология бе отложено поради неявяване на адвокат Хари Харалампиев. Той е единствен защитник на трима от 13-те подсъдими, съобщава БТА.

Хари Харалампиев не е подал молба, с която да обясни причините за отсъствието си.

Съдия Ивета Парпулова обяви, че ще бъдат положени всички усилия, за да се установи дали адвокат Харалампиев ще се яви в по-късен час днес.

В 11.00 ч. съдът отново ще поднови заседанието, за да се изясни дали има възможност да продължи процедурата по разпит на призованите днес свидетели.

Ръководителят на групата от 13 обвиняеми за разпространение на радикален ислям Саид Мутлу не знае каква е причината неговият адвокат Хари Харалмпиев да отсъства днес от делото, каза от своя страна Саид Мутлу пред Радио "Фокус” – Пазарджик.

На въпрос защо Харлампиев е предпочел другото дело пред това, което е с особен обществен интерес, Мутлу отговори, че не е уведомен за причините. Той каза също, че няма да се откаже от адвокат Харалампиев, въпреки отсъствието му днес в залата.

"Убеден съм, че процесът ще приключи с оправдаването ми, тъй като не се чувствам виновен, защото не съм свършил нищо нередно", каза Мутлу. Той уточни, че обвинението за радикален ислям няма да бъде доказано, тъй като най-напред трябва да се обясни какво представлява радикалният ислям, а това ще направят вещите лица в съда.

Водещи

Най-четени