Отстраниха кмета на Куклен и заместника му 22.08 | 12:01

„Вие сами преценете”, бе коментарът на Димитър Сотиров дали делото има политически мотив

От Кремена Бедерева

Пловдивският окръжен съд взе решение да отстрани от длъжност кмета на община Куклен Димитър Сотиров и заместника му Иван Апостолов до отпадане на нуждата от тяхното отстраняване, предаде Радио "Фокус”-Пловдив.

На излизане от съдебната зала единственото, което Сотиров каза е, че не иска да коментира решението, а на въпрос дали в делото има политически мотив, той каза само: "Вие сами преценете”.

Коментар пред журналисти отказа и Иван Апостолов. Коментар не направиха и техните адвокати – Зоя Тошкова, която представлява Сотиров и Татяна Каменова – адвокат на Апостолов. Коментар пред медиите не даде и съдията по делото – съдия Михаела Добрева.

Тя каза, че всички, които имат желание могат да се запознаят с доводите на съда.

Решението на Пловдивския окръжен съд подлежи на обжалване в петдневен срок пред Апелативния съд.

Ако такова обжалване бъде поискано от адвокатите, делото е насрочено за 28 август от 10.00 часа. Дали обжалване ще има днес не стана ясно.

Сотиров и заместникът му са на свобода от понеделник (20 август) срещу парична гаранция. За градоначалника тя беше 10 000 лева, а за Апостолов - 5 хиляди. Кметът е обвинен в 5 престъпления по служба и присвояване на близо 50 000 лева общински пари. Апостолов пък ще отговаря за прибрани 3 385 лева и длъжностни престъпления.

Междувременно Общинският съвет на Куклен заседава вчера (21 август) извънредно, за да определи кой ще замества Сотиров, който след излизането си от ареста си е пуснал отпуск.

Оказа се, че самият управник вече е разпоредил на втория си заместник - Костадин Павлов, да поеме управлението на общината.

Водещи

Най-четени