Очаква ни предимно облачен Великден, на места и с валежи 28.04 | 09:00

Масималните температури в отделните райони ще са между 16 и 24 градуса

От iNews.bg

Днес облачността ще е променлива и над по-голямата част от страната ще е почти без валежи. По-значителна купесто-дъждовна облачност с превалявания от дъжд, придружени с гръмотевици ще има на места в югоизточните райони и планините. Вятърът ще е умерен, в Дунавската равнина и временно силен, след обяд ще отслабва. Минимални температури между 8 и 13 градуса, максимални между 19 и 24, по Черноморието 17-21, сочи прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане след преминаването на студения атмосферен фронт временно ще се повиши, но през деня ще е по-ниско от средното за април.

Над планините ще има променлива облачност, значителна в следобедните часове, когато на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 12 градуса, на 2000 метра - около 5.

Над Черноморието ще има променлива облачност, значителна над южните райони, където ще превали. Ще духа слаб западен вятър. Максимални температури на въздуха - 16-21 градуса. Температурата на морската вода ще е 13-14. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Водещи

Най-четени