Пак масов бой в ромски квартал 01.11 | 19:25

Една жена е в безпомощно състояние след скандал в ромската махала в Червен бряг

От Кремена Бедерева

Полицейски сили ще останат и през нощта в ромската махала на Червен бряг, съобщи за БТА регионалният говорител на МВР в Плевен Мариана Цветкова.

Тя уточни, че днес - 1 ноември, около 16.40 ч. в полицията е получен сигнал за масов побой на улица в този ромски квартал. Полицейският екип, който веднага пристигнал на място, е установил четирима пострадали - три жени и един мъж.

Една от жените - в безпомощно състояние, била закарана в плевенска болница, а останалите са приети в болницата в Червен бряг. Полицаите констатирали, че пострадалите са били в явно нетрезво състояние.

Положението в ромската махала е овладяно, но полицията ще остане и през нощта, уточни Цветкова.

iNews припомня, че в края на септември село Катуница бе център на протести, след като след тежък инцидент – бус с роми блъска и убива 19-годишен младеж, докато разхожда кучето си. Инцидентът се случи в нощта на 23 септември, около 20 часа, на ул. "Стадион" в селото.

Очевидци твърдят, че в буса е имало роднини на Кирил Рашков или така известния цар Киро. Впоследствие бе арестуван Кирил Рашков, двама неговите внуци - Кирил Рашков - младши и Ангел Рашков.

Водещи

Най-четени