Пловдивските заведения - фраш като за последно 24.10 | 10:59

На повечето места нито не се изискваха задължителните сертификати, нито хората носеха маски на закрито

От iNews

Заведения и дискотеки в Пловдив бяха претъпкани като за последно в събота срещу неделя през нощта. На повечето места нито не се изискваха задължителните сертификати, нито хората носеха маски на закрито. Мераклиите да се забавляват бяха натъпкани като сардели, показа репортаж на БНТ из нощен Пловдив. 

Голямо оживление имаше и в арт квартала "Капана". Посетителите на заведения признаха, че не са виждали контролни органи и някъде не са ги проверявали за сертификати с оправданието, че има гратисен период.

В големите дискотеки в Пловдив обаче специален фейсконтрол на входа изискваше валидни документи, за да пусне дошлите да се забавляват млади хора.

"Контролът е нужен и това е начинът, по който искаме да работим и да се върнем към нормален живот", заяви Радослав Чилингиров, управител на нощен клуб. Той обясни, че въпреки гратисния период, който даде държавата, те не допускат хора без сертификати или валидни тестове. Осигурили са и мобилен пункт пред заведението, който тества всички желаещи. Пробата е готова за 20 минути и ако се окаже отрицателна, едва след това хората са допускани в дискотеката.

От понеделник сутрин започват проверките на Районната здравна инспекция. Тогава изтича и гратисният период за зелените сертификати и ще започне налагането на глоби на нарушителите.

Снимката е илюстративна

 

 

Водещи

Най-четени