Пловдивчани на протест срещу евангелистка църква, примамвала децата им 16.05 | 17:33

"Представители на тази църква ходят по парка в квартала и дават бонбони на децата ни", оплакаха се родители

От iNews

С възгласи "Излезте отвън!" десетки жители на пловдивския квартал "Коматево" влязоха в двора на евангелистката църква "Жътвари", негодувайки от похватите на нейни представители, с които приобщавали децата им с различни лакомства и игри, предава 24 часа.

"Не сме съгласни да примамват децата ни с бонбони и всякакви други съблазни",категорични са коматевци. Много млади хора, предимно родители, протестират в неделния ден. Те се събраха пред детската градина, а на метри от нея - в бившия стопански двор е църквата "Жътвари". В момента там тече неделна служба и има около 7-8 вярващи. Изведнъж протестиращите се насочиха към двора на църквата и влязоха, като поискаха да разговарят с нейни представители. Там обаче в момента върви служба.

"Представители на тази църква ходят по парка в квартала и дават бонбони на децата ни, нямаме представа какво съдържат", притеснена е Звезделина Кирякова.

Тя и останалите родители не са съгласни с похватите на тази църква. "Никой от квартала не желае детето му, без знанието на родителите, да му се дава да яде каквото и да бъде то. Най-малко от гледна точка на здравето. Никой няма право да кани детето някъде и да го черпи с каквото и да е", категорична е Кирякова.

И други майки и бащи се притесняват от действията на "Жътвари". "Горе-долу от година функционира това учреждение, но до момента не знаехме, че ще започнат да приобщават деца от квартала. Сметнахме, че ще си провеждат своите служби с техни представители и решихме, че е добре. Но като разбрахме, че викат и деца, без родителите им да знаят, това вече е обезпокоително", допълни Звезделина.

Водещи

Най-четени