Пожарът във Варна е трябвало да прикрие двойно убийство? 10.10 | 16:19

Момиче на 4 г. и момче на 1 г. бяха открити мъртви след инцидент в града

От iNews

Двойно убийство, прикрито с пожар - това е неофициалната версия на разследващите за трагедията, която снощи се разигра във Варна. 

На брифинг представители на варненската прокуратура коментираха: 

"Смъртта на детето, което е на 1 година, е постъпила след вдишване на дим, вследствие на горенето. За умишлено убийство не можем да говорим в случая, не са ясни причините за смъртта на другото дете. Пожарът е извършен, вследствие на човешка дейност, независимо дали е волно или неволно. Родители на децата живеят на този адрес от 1 година и половина. От известно време живеят без електрическа енергия, вследствие на неплатени сметки. Майката е била в апартамента по време на пожара", коментираха представители на Прокуратурата.

"Бащата се е прибрал и е извел майката от апартамента, опитали са се да изведат децата, но безуспешно. Ще се изследва психическото здраве и поведение на родителите. Майката променя постоянно версиите си за пожара, посещавани са преди от социални служби, но няма данни за малтретиране на децата", коментираха още те.

Информацията от по-рано днес:

Две деца са загинали при пожар в апартамент на първия етаж в бл. 406 на варненския квартал "Владислав Варненчик", съобщи Нова телевизия въз основа на информация от МВР.  Жертвите са момиче на 4 г. и момче на 1 г. Невредими са майката и бащата на двете деца. Унищожен е целият апартамент. 

"Сигналът за силно задимяване в стълбищна клетка на жилищен вход е получен след 22 часа. То идвало от горящ на първия етаж апартамент. Пламъците са излизали от отворената входна врата на апартамента и терасата. На място са се отзовали 4 екипа на пожарната", съобщи говорителят на полицията Светла Златева.

Пострадала е и жена на 77 г.  - вдишала дим, настанена е в Клиниката по токсикология на военна болница без опасност за живота. Тя е живеела на третия етаж в същия блок. Няма пострадали и не са нанесени материални щети по останалите апартаменти.

Причините за пожара все още се изясняват, но Златева категорично отрече информацията за взрив на газова бутилка или бойлер.

По информация на БНТ в апартамента е живяло под наем 4-членно семейство. От около седмица то нямало ток поради неплатени сметки. Затова фамилията приготвяла храната си на малък газов котлон. 

Водещи

Най-четени