Пожарът на гръцката граница се разпали, мина браздата 24.07 | 20:15

Според заместник областния управител на Благоевград Христо Ангелов, който в момента се намира на терен, ситуацията е овладяна

От iNews

Пожарът в Гърция отново се разгоря. Пламъците са достигнали до границата ни, научи NOVA. Гръцките власти са спрели да гасят по въздух заради влошаване на времето в района.

Пламъците са преминали на няколко места граничната бразда, но бързо са били потушени с общите усилия на огнеборци, горски служители и военни. Навлезлият на територията ни пожар е бил низов, но българските власти се опасяват да не се превърне във върхов заради спецификата на нашите гори.

В най-близките до границата български села - Голешово и Петрово, обстановката все още е спокойна.

Припомняме, че борбата с огнената стихия в Северна Гърция, близо до границата с България, продължи няколко дни. Вчера беше съобщено, че пожарът е овладян. В района на планината Славянка, където се разрази стихията, има минно поле, което не позволяваше наземно гасене на огъня.

Според заместник областния управител на Благоевград Христо Ангелов, който в момента се намира на терен, ситуацията на пограничната бразда е овладяна.

От думите му става ясно, че в района е завалял дъжд, информира "Фокус" . 

На терен остават екипи на пожарната, горски служители и военнослужещи.

 

Водещи

Най-четени