Почистваща машина прегази дете на централния плаж в Созопол 03.08 | 09:40

То е в тежо състояние, лекари се борят за живота му

От iNews

Трагичен инцидент разтърси централния плаж в Созопол. Малко след 20:00 часа снощи, дете бе прегазено от почистваща машина. По първоначална информация детето е било оставено без надзор. С тежки наранявания то е транспортирано в болница, където лекари се борят за живота му.

Семейството на детето обясни, че са го изпуснали от поглед съвсем за малко. В този момент, 9-годишното дете и братовчед му се опитали да се качат на машината, за да се повозят. Другото дете не е наранено.

"Едното детенце се качва на прикаченото устройство зад машината за някъде около 2-3 секунди. Губи равновесие и пада в самата машина, която е с хидравличен барабан, който се върти обратно по посока на движението и събира отпадъците на плажа", разказа пред БНТ Михаил Ковачев, управител на плаж Созопол – Централен.

"Операторът усеща, че става нещо и спира на момента. Слиза, гаси машината и оказва първа помощ на детето. Операторът е дългогодишен наш служител. Досега не е имал такива случаи. Взета му е проба за алкохол и за наркотици, които са отрицателни", допълни концесионерът на плажа.

Според лелята на пострадалото дете Христина Ставрева "нараняванията са повече в областта на главата и гръбначния стълб, и краката, навсякъде".

Видеозаписите от случващото са предадени на МВР.

Водещи