При верижка катастрофа с патрулка пострадаха четирима 22.02 | 17:23

Пътният инцидент е станал на кръстовище в село Търнава

От Кремена Бедерева

Четирима души пострадаха при катастрофа във врачанско село, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Враца.

В 10.30 часа днес на кръстовище в село Търнава катастрофират лек автомобил Opel Vectra, управляван от 20-годишния неправоспособен водач - И.И. от с. Галиче, който се блъснал в насрещно движещия се микробус Mercedes, управляван от 31-годишния И.Г. от с. Борован.

Полицейски автомобил на Районно управление "Полиция”-Бяла Слатина с трима служители, който се движел зад Opel -а, направил маневра, за да заобиколи катастрофата и се сблъскал с друг товарен автомобил Iveco, който се движел зад Mercedes-а.

Неправоспособният водач на Opel-а избягал от мястото на катастрофата. На всички останали водачи, включително и водача на полицейския автомобил, са направени проби за алкохол. Пробите са отрицателни.

Ранени са 19-годишният С.Д. от с. Галиче, който пътувал в лекия автомобил Opel; водачът на микробуса; водачът на служебния полицейски автомобил, както и един от колегите му. Всички пострадали са настанени в болница, без опасност за живота.

В 14.30 часа напусналият мястото на катастрофата водач - И.И. е установен в село Търнава, след което е задържан в РУП-Бяла Слатина.

Продължава работата по изясняване на обстоятелствата довели до катастрофата.

Образувано е дознание.

Водещи

Най-четени