Продажби на нелегални цигари се уговарят на онлайн игри 24.01 | 14:19

След такава уговорка полицията в Шумен задържа 30 000 къса цигари без бандерол

От Диана Цветкова

30 000 къса цигари без акцизен бандерол (1500 кутии) са иззети в момент на сделка между дилър и купувач в Шумен, съобщиха от местната полиция.

"Сделката" за продажбата е уговорена по време на онлайн стратегическа игра. Докато играели в реално време, единият от участниците предложил на друг да му достави евтини цигари без бандерол.

Вторият човек проявил интерес, разбрали се за цена от 2,70 лева за кутия, както и че ще се срещнат в района на 5-и километър край Шумен. Около 21,30 часа търговецът със свой приятел пристигнал на уговореното място с автомобил BMW 7 с испанска регистрация.

На мястото вече го чакал купувачът и двамата се отправили към автомобила, в чийто багажник били цигарите. Сделката обаче така и не се осъществила, защото белезниците щракнали на мъжете на продавача.

В момента на сделката са задържани 35-годишен мъж с инициали Д. С. и А. Й. На 36 г., двамата от Русе. Цигарите – 20 000 къса марка "Дива" и 10 000 къса "Корсар" са иззети, като е задържан и автомобилът, с който са превозвани.

При последвало претърсване в автомобила са намерени и два газови пистолета, единият от които преправен вероятно с цел за употреба като боен. Оръжието не е регистрирано в масивите на МВР.

Открити са и боеприпаси, някои от които били изработени самоделно, като в газ-сигнални боеприпаси е поставена сачма. Калибърът на боеприпасите и оръжието е еднакъв – 9 мм.

Двамата мъже, които са криминално проявени, са задържани за срок до 24 часа. На 35-годишния е повдигнато обвинение за контрабандата. При личния обиск у другия е открито пакетче с бяло прахообразно вещество, което предстои да бъде изследвано.

Водещи

Най-четени