Протест в Бургас срещу онлайн обучението на най-малките ученици 07.11 | 11:44

Те изразяват неодобрението си спрямо въвеждането и на задължителното два пъти седмично тестване за Covid-19

От iNews

В Бургас родители ще се съберат пред общината да обявят мотивите си против предложението за тестване на малките деца в училище и онлайн обучението. Срещата се организира в социалните мрежи, като от общината няма издадено разрешение за протест.

Организатори на събитието са родители на първокласници от националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф.Панчо Владигеров". Те изразяват неодобрението си спрямо въвеждането на  задължителното два пъти седмично тестване за Covid-19 на учениците от начален курс. Родителите не са съгласни и с принудителното преминаване към онлайн обучение на децата, които откажат да бъдат тествани.

Красимира Андреева - майка на първокласник: "Трябва децата да продължат  да си ходят на училище присъствено и то всички ученици. Може да се допусне за по-големите деца да бъдат на ротационен принцип, но за по-малките ученици задължително трябва да е присъствено обучението. Не трябва да позволяваме тестове. В крайна сметка всеки родител, който види, че детето му има симптоми на каквото и да било заболяване, не само Covid, той си спира детето от училище, води го на лекар".

Водещи

Най-четени