Работник загина във Варна. Затрупаха го 5 куб. м пръст 24.06 | 15:41

Обявено е административно производство. Спрян е изкопът, тъй като е опасен

От Цанка Донкова

43-годишен строителен работник е загинал по време на работа във Варна. Това заяви инж. Иван Иванов, началник на Инспекцията по труда във Варна, съобщава агенция "Фокус".

Инцидентът е станал вчера около 17:00 часа в местността Кочмар. Работниците са полагали тръби за канализация. Мъжът се е намирал в изкоп за да полага ВиК тръби, когато върху него се е свлякла земна маса.

Жертвата е бил в изкоп с дълбочина около 3,5 м, когато е била затрупан от близо 5 куб. м пръст. Загиналият мъж не е имал трудов договор с фирмата изпълнител, но е регистриран на работа в други две фирми, подчертава инж. Иванов.

Обясненията на собственика на фирмата е, че е бил на обекта, за да превозва работниците. Като причина за трагичния инцидент се изтъква това, че изкопът не е бил укрепен. Инж. Иванов подчерта, че екипи на инспекцията лично са се уверили, че загиналият мъж е бил с работни дрехи.

Обявено е административно производство. Спрян е изкопът поради това, че е опасен. Ще се приемат принудителни мерки за обезопасяването му. Относно работодателя – допуснати са груби и комплексни нарушения. Предстои уточняването на санкциите.

Водещи

Най-четени