Работодатели в Кърджалийско не плащат редовно 21.04 | 10:50

Нелоялните работодатели са основно от текстилния и строителен бранш в Кърджали, Крумовград и Момчилград

От Кремена Бедерева

Служители от дирекция "Инспекция по труда" в Кърджали са извършили 126 проверки през март. От тях 24 са по сигнали на работници.

Те са се жалвали за неизплатени месечни възнаграждения. Нелоялните работодатели са основно от текстилния и строителен бранш в Кърджали, Крумовград и Момчилград, каза директорът на инспекцията Костадин Стратиев пред БТА.

Проверките в църквите от областта са показали, че в тях няма нарушения и всички свещенослужители са с трудови договори. Не така стоят обаче нещата в производствените фирми, на които

инспекторите са съставили 71 акта за нарушения на трудовите правоотношения. Тринадесет са те, свързани с наемането на работници без трудови договори.

Трима са допуснати до работно място, преди работодателите да са им връчили екземпляр от документа, включен в Единния регистър на трудовите договори в Националната агенция по приходите.

Най-много са нарушенията в производството на облекло, в строителството, ресторантьорството и търговията на дребно, констатират от дирекцията по труда.

 

Водещи

Най-четени