Разкриха нелегални букмейкърски пунктове 10.08 | 15:09

Те са се намирали на територията на Благоевград и Петрич

От Кремена Бедерева

Главна дирекция "Борба с организираната престъпност” (ГДБОП) нанесе пореден удар на нелегални букмейкърски пунктове за онлайн залагания, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Неутрализирани са пунктове на територията на Благоевград и Петрич. Операцията на служителите от сектор "Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт” в ГДБОП и колегите им от сектора в ОДМВР- Благоевград е проведена вчера.

В нея са участвали и инспектори на Държавната комисия по хазарта (ДКХ)-МФ и НАП. В хода на акцията, в момент на осъществяване на незаконните залагания, е извършена проверка в нелегални букмейкърски пунктове на територията на Благоевград и Петрич.

Иззети са четири компютърни конфигурации, принтери, фишове и др. документи, касаещи хазартната дейност без разрешение. Съставени са актове за провеждане на хазартна дейност без разрешение от Държавната комисия по хазарта.

С реализираната операция е нанесен пореден "удар” на нелегалната букмейкърска мрежа, осъществяваща незаконна хазартна дейност в Благоевградския регион. Бе пресечена и възможността за предстоящото откриване на нови нелегални пунктове в много други градове на страната.

Резултатите от проверката ще бъдат докладвани в прокуратурата с оглед извършени престъпления, свързани с финансовата и данъчната система, незаконен хазарт, нарушаване правата на интелектуалната собственост и пране на пари. Работата по документирането на случая продължава.

Водещи

Най-четени