СНИМКИ Трагедия ли чакаме? Мост в Перник е в окаяно състояние 15.02 | 13:01

Жители на града твърдят, че перилата на моста при Минния на Пашов са изгнили и се клатят. Те се опасяват, че има потенциална опасност човек да падне в реката

От iNews.bg

Жители на град Перник алармират за мост в окаяно състояние.

"Мостът при Минния на Пашов в окаяно състояние...", това написа Анжелика Колева в социалната мрежа Facebok.

"С всеки ден по-зле и по-зле става.. А количка да не казвам как се качва там. И молба писах до общината и снимки пращах, но няма кой да се заеме да направи нещо", написа Цвети Цветанова в коментарите под публикацията.

Освен това жители на града твърдят, че перилата на моста са изгнили и се клатят. Те се опасяват, че има потенциална опасност човек да падне в реката.

"Аз паднах като малък, няма страшно. Извън шегата, нашите живеят там и мостът наистина е в окаяно състояние", коментира Антонио Митонов.

Перничани споделят, че въпросният мост е в окаяно състояние от години. А в реката имало стълб, който се е озовал там през декември месец, но все още не е премахнат.

"Откакто влизаха багерите го направиха тоя мост на нищо, но докато някой не се пребие, нищо няма да се направи явно. Преди 2 месеца вече някъде до моста падна и един стълб, скъса някакви жици, но и за това още никой не си е мръднал пръстта", написа Олег Огнянов.

Гражданите настояват Община Перник да обърне внимание на компрометираното мостово съоръжение.

"Беше зле от дълги години, но стана още по зле! Кмете, какво правите с нередностите в град Перник, питам аз и другите живущи? Ами калта и течащите потоци по кварталите?", коментира Недка Исаева.

Водещи